image

Häälaina - Järjestä ikimuistoiset juhlat

Onko sinulla tiedossa häät, tuo yksi elämän ikimuistoisimmista päivistä? Oletko miettinyt, miten saat hääjuhliesi rahoituksen järjestettyä? Tutustu yksityislainaamme ja mahdollista unelmiesi hääpäivä!

Balanzian yksityislaina on mahdollistanut monien hääparien unelmapäivän. 

 

Mistä hääkulut koostuvat?

Häät ovat varmasti yksi kalleimmista juhlista mitä yksityishenkilöt tulevat järjestämään, sillä tähän juhlaan kutsutaan sukulaiset ja ystävät, halutaan tarjota laadukkaat ruokailut ja vielä luoda hauskat juhlat. Toisin kuin monessa muussa maassa, Suomessa tyypillisesti hääpari maksaa kaikki kulut itse. 

Mistä sitten kustannukset koostuvat?

Checklist yleisimpiin hääkuluihin: 

  • Hääpaikka - Paikkakunnasta ja sesongista riippuvainen hinta
  • Häämekko & Juhlapuku - Vaatteet voi joko ostaa, vuokrata tai lainata
  • Sormukset - Sormuksissa on paljon vaihtelua hinnoissa ja vain taivas on rajana
  • Ruoka ja juomat - Ruokailuun  menee aimo-osa budjetista tyypillisesti, varsinkin jos vieraita on paljon ja catering ostetaan palveluna. Myös juomien hinta voi olla yllättävänkin korkea, etenkin jos juomat tulee ostaa juhlapaikasta. 
  • Häämatka - Moni pariskunta haluaa juhlistaa naimisiin menoa häämatkalla. Varsinkin ulkomaanreissut voivat nostaa hääbudjettia melkoisesti. 

Näiden kulujen lisäksi ylimääräisiä maksuja tulee esimerkiksi valokuvauksesta, meikkaus- ja kampaajakäynneistä sekä hääbändistä. Lisäkuluissa voi säästää, jos lähipiiristä löytyy osaamista ja voi pyytää apua ystäviltä ja sukulaisilta. Siitäkin huolimatta kokonaiskustannukset voivat kohota 10 000, 20 000 tai jopa 30 000 euroon asti. 

 

Budjetointi avainasemassa häiden järjestämisessä

Jotta hääpäivän kulut eivät nouse liian korkeiksi ja juhlat voidaan järjestää varojen mukaisesti, on budjetointi kaikki kaikessa. Koska häät ovat tapahtuma, jossa on monta erilaista osaa ja muuttujaa, kannattaa pitää tarkkaa kirjaa kuluista. Moni saattaa yllättyä siitä, kuinka helposti extrakuluja alkaa kertymään kuin huomaamatta. 

Miettikää tarkasti näitä kysymyksiä: 

  • Kuinka paljon häihin halutaan satsata? 
  • Kuinka pitkälle omat säästöt kantavat? 
  • Kuinka paljon mahdollisesti tarvitaan lainaa?
  • Kuinka laina pystytään maksamaan takaisin tulevaisuudessa?
  • Mitkä ovat välttämättömiä menoja häissä sekä missä voidaan säästää?

 


 

Säästää voi monella tavalla

Pihistää pystyy monessa asiassa häiden suhteen - tärkeintä on tietää mikä on hääparille kaikista tärkeintä juhlien suhteen.

Vieraslistan karsiminen voi tuntua pahalta, mutta voi olla ajoittain väistämätöntä. Jos kaikkia ei pystytä kutsumaan, silloin on tärkeintä varmistaa, että kaikista tärkeimmät ihmiset pääsevät paikan päälle. 

Kesä on yleensä häiden sesonkiaikaa, joten silloin hääpaikat ovat myös kalliimpia. Jos olet avoin ajatukselle esim syys- tai talvihäistä, siten voi säästää pitkän pennin hääpaikan vuokrassa. Myös hääpaikan koristelussa voi suosia uusiokäyttöä, lainata koristeita tai askarrella niitä itse kierrätetyistä materiaaleista.

Hääpuvun voi myös vuokrata, mikä on halvempaa kuin ostaminen. Kannattaa myös tutkia käytettyjen vaatteiden valikoimaa. Moni päätyy tilaamaan netistä itselleen vaatteet, jonka kautta voikin bongata hyviä tarjouksia. Niiden suhteen kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että laatu usein maksaa enemmän. Kivijalkaputiikeissa voi myös tehdä löytöjä, varsinkin jos oma budjetti ja hääpuvun malli on selkeänä mielessä.

Ruokakuluissa voi säästää itse tekemällä. Tämä on toki hyvin riippuvaista vierasmäärästä ja omista kokkaustaidoista. Pienemmälle porukalle pystyy vaikkapa lähipiirin avustuksella valmistamaan itse ruoat, mutta isojen häiden ruokkimiseen ei omat avut välttämättä riitä. 

Säästää voi siis monella tavalla, ja on kulloisenkin parin itse päätettävissä, mihin haluaa panostaa ja missä taas pystyy pihistämään. 
 

Balanzian häälaina apuna

 

Balanzian häälaina apuna 

On toki fiksua ensisijaisesti käyttää omia varoja ja säästöjä häiden rahoittamiseen, mutta aina omat säästöt eivät täysin riitä omannäköisen hääjuhlan järjestämiseen. Toisaalta hääparille saattaa myös tuntua ikävältä säästää vuositolkulla, jos suhde haluttaisiin virallistaa mahdollisimman päästä pian. 

Balanzian häälaina on nopea ja kätevä apu, kun omat säästöt eivät riitä häiden järjestämiseen. Tarjoamme vakuudetonta lainaa, jota voi hakea 3000 eurosta aina 50 000 saakka, jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Balanzia-lainaan on myös mahdollista hakea korotusta ilman lisäkuluja, jos hääkulut hyvästä suunnittelusta ja budjetoinnista huolimatta pääsisivätkin paisumaan.

Kun omien häiden budjetti ja lainantarve on selkeytynyt, voit lainalaskurin avulla laskea juuri teille sopivan summan ja takaisinmaksuajan. Laskurista näet myös kuukausierän sekä alustavan koron. 

Meillä Balanzialla on markkinoiden kilpailukykyisin korko ja nopea, kotimainen palvelu. Olemme turvallinen kumppani, joka auttaa sinua elämäsi tärkeimpien hankintojen kanssa. 

Lainaa häitä varten voit hakea täällä - lainan saat tilillesi parhaimmillaan jopa seuraavana päivänä. Näin pääset suunnittelemaan häitä ja juhlistamaan tätä ihanaa tapahtumaa perheen ja ystävien ympäröimänä mahdollisimman pian.

Hae Balanzian häälainaa - ja järjestä elämäsi ikimuistoisin päivä!


Hae lainaa häitä varten