image

Miten rahankäyttö on muuttunut korona-aikana - onko nyt aika kodin investoinneille?

Kaipaako kotisi tai kesämökkisi remontointia, sisustamista tai uutta varustelua ja tarvitset projektiin lainarahaa? Tutustu edulliseen yksityislainaamme ja tee suunnitelmasta realiteetti!

 

Koronapandemia on muuttanut dramaattisesti ihmisten ostokäyttäytymistä. Joidenkin budjetti ja ostoslista on mennyt kokonaan uusiksi. Kaikkien kulutustottumuksissa on tapahtunut ainakin pieniä muutoksia. Esimerkiksi arjen tavallisimmasta askareesta eli ruokakaupassa käymisestä on koronan myötä tullut erilaista: paljon entistä suunnitelmallisempaa ja järjestelmällisempää. Aterioita suunnitellaan pitkälle ajalle, ostoslista mietitään tarkkaan ja kaupassa käynti suoritetaan tehokkaasti maski päällä ja turhaan tuotteita hiplaamatta. Lisäksi poikkeuslainsäädäntö ja mahdollisesti alentuneet tulot ovat vaikuttaneet siihen, että harrastuksia ja lomamatkoja ollaan karsittu. Samoista syistä myös ravintola- ja kahvilakäynnit sekä kauneudenhoitopalveluiden käyttö ovat romahtaneet. Mihin tämä kaikki ylimääräinen aika, energia - ja ehkä myös raha - on sitten suunnattu? Lähelle kotia. Oletko sinä yksi niistä, jotka ovat innostuneet kotinsa remontoimisesta ja sisustamisesta. Siihen on nyt ehkä parempi tilaisuus kun vuosiin!

 

Hetkelliset heipat harrastuksille ja ulkona syömiselle

Useimmat urheiluharrastustoimijat joutuivat lyömään lapun luukulle keväällä 2020. Osaa harrastuksista oli mahdollista jatkaa etänä tavalla tai toisella, mutta monet jäivät kokonaan tauolle. Tämä innosti ihmisiä liikkumaan luonnossa: meren rannat ja metsät ovatkin olleet poutasäällä täynnä lenkkeilijöitä. Mutta - kuten hyvin tiedämme - Suomessa ulkoliikunta ei ole jokapäiväinen mahdollisuus kuin korkeintaan kaikista sitkeimmille sisseille. Moni onkin intoutunut hankkimaan kotiinsa sisäliikuntavälineitä. Useat urheilukaupat ovat itse asiassa joutuneet myymään väliaikaisesti eioota, kun kansalaiset ovat harmstranneet asuntoihinsa joogamattoja, leuanvetotankoja, kahvakuulia ja käsipainoja.


Liikuntavälinerepertuaari ei ole ainoa asia, johon on korona-aikaan uponnut tavallista enemmän rahaa. Kun ihmiskontakteja on pyritty välttämään, ihmiset ovat panostaneet palveluihin, joiden kanssa voi viettää laatuaikaa ihan itsekseen. Erilaiset suoratoistopalvelut ovat yksi niin sanotuista koronavoittajista. Sarjojen ja elokuvien katseluun on nyt enemmän aikaa kuin koskaan. Mutta sitä riittää myös pelaamiseen, kouluttautumiseen ja kirjojen lukemiseen tai kuuntelemiseen äänikirjamuodossa.

Välillä on tosiaan tehnyt mieli laittaa luurit korville ja kadota omaan maailmaansa. Koti saattaa käydä ahtaaksi kun töitä tehdään etänä, harrastuksiin ei pääse ja kun kahvilat ja ravintolat ovat pakon edessä sulkeneet ovensa. Monilla, erityisesti kaupungeissa asuvilla, kahvilat ja ravintolat saattoivat ennen korona-aikaa olla yksi suurimmista kuukausittaisista menoeristä. Joillekin saattoi jopa tulla yllätyksenä, paljonko rahaa jää yhtäkkiä sukanvarteen, kun sumpit keittää aina kotona ja kun päivittäistä lounassalaattia ei pääse nauttimaan lähiravintolaan. Onneksi ruoan hakeminen ja tilaaminen kotiin on modernissa maailmassa mahdollista. Koronapandemia vauhdittikin hurjasti Suomessa jo valmiiksi nosteessa ollutta ruoan kotiin tilaus- ja take away -kulttuuria. Myös monet, jotka eivät olleet aikaisemmin tottuneet tilaamaan ruoka-annosta sormen pyyhkäisyllä ottivat tämän tavan haltuun pandemian pitkittyessä. 
 

Tehokkuus ja turvallisuus korvaavat elämyksellisyyden ruokaostoksilla

Koska kahvilat ja ravintolat laittoivat ovensa säppiin ja koska useimpien kotikonttoriin ei kuulu ulkoistettua lounasravintolaa, korona-aikana on saanut kokata yllin kyllin. Ja se tarkoittaa ahkeraa ruokakaupassa käyntiä. Jo ennen koronaa monet suorittivat kauppa-asiat mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti tiukasti ennalta laaditussa ostoslistassa pysyen. Mutta joillekin ostoksilla käynti oli elämys. Kauppaan mentiin ajan kanssa tuotteita hartaasti tutkien, uutuuksia ihastellen ja juustotiskin sedän kanssa jutustellen. Hedelmien väriloisto ja kauden vihannekset saattoivat toimia inspiraationa; koskaan ei tiennyt minkälaisen (ja kuinka monen) kauppakassin kanssa päätyisi ovesta ulos. 

Valitettavasti korona-aika laittoi stopin näille elämyksellisille ostosreissuille. Niiden tilalle tuli turvallisuus ja tehokkuus. Yhä useampi vältti kauppareissun kokonaan tilaamalla ostokset suoraan kotiovelle. Jos kauppa-asiat eivät syystä tai toisesta hoituneet netin kautta, tuli kaupassa käyntiin varustautua maskin ja tarkan ostoslistan avulla. Harvat enää menivät kauppaan tutkiskelemaan ja ihastelemaan: tarkoituksena oli päästä ulos mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman pienellä ihmiskontaktimäärällä. 

 

Kaukomaat saavat odottaa - nyt investoidaan lähelle kotia

Keväällä 2021 useimpien edellisestä ulkomaanmatkasta on kulunut reilusti yli vuosi. Ja seuraava reissu kaukomaille saa todennäköisesti vielä hetken odottaa. Kotimaassa oleilun voi kuitenkin yrittää kääntää voitoksi. Säästynyt lomakassa voi muuttaa muotoaan esimerkiksi mökin käsirahaksi. Kesämökit menevätkin nyt kaupaksi ennätysvauhtia! Niitä ostetaan tinkimättä ja kohteessa käymättä. Enää mökkikansa ei edes vaadi loma-asunnoltaan välitöntä veden läheisyyttä: tärkeintä on luonnon rauha, oma rauha ja mahdollisuus hiljentyä. Ehkä sinulla on jo mökki, mutta koet, että nyt olisi otollinen aika päivittää sen varustelua? Onko toiveenasi SUP-laudan tai vesiskootterin hankkiminen - tai ehkä ihkauuden saunamökin rakentaminen? Mietitkö mitä eri lainamuotoja niihin on tarjolla? Balanzian edullinen laina voi olla ratkaisu kesäkeitaasi kohentamiseen. 


Haluatko ehkä sittenkin käyttää lomakassasi vielä lähemmäs kotia - nimittäin siihen itseensä? Kodin remontointi- ja sisutusbuumi ei ota laantuakseen. Kotona vietetään nyt paljon aikaa ja siihen halutaan panostaa. Haaveiletko pienestä pintaremontista? Vai ehkä keittiösi kokonaisvaltaisesta uudistamisesta - mutta remontin rahoitus tai remonttilaina mietityttää? Tarvitsetko lainaa 3000 € vai onko realistisempaa hakea lainaa 5000 € - vai vielä enemmän? Mietitkö ylipäätänsä: “kuinka paljon voin saada lainaa”? Meiltä voit saada yksityislainaa remontoimiseen aina 50 000 €:n asti. 


Ehkä olet tyytyväinen kotisi kuntoon, mutta sen yleisilme kaipaisi piristystä. Haaveiletko näyttävistä pihakalusteista, entistä tehokkaammasta saunan kiukaasta tai uudesta sohvaryhmästä? Oli sisutusunelmasi mikä tahansa, sinun kannattaa tutustua sisutuslainaamme! Voi olla, että sen avulla saavutat oman Edenin etupihalle, parhaat löylyt vuosiin tai optimaalisen rentoutumisasennon TV:n edessä. Yksityislaina voi olla sinulle otollinen vaihtoehto, jos sisustuksen sijaan haluat päivittää kodin elektroniikkaa. Kun sarjoja ja leffoja kuluu tuntikaupalla, voi herätä ajatus telkkarin vaihtamisesta parempaan. Ja uusi uljas televisio saattaa vaatia kylkeensä myös asianmukaiset äänentoistovälineet… Kun aikaa vietetään kotosalla koko perheen voimin, voi vastamelukuulokkeet tai langattomat nappikuulokkeet myös kuulostaa isonkin rahan arvoiselta investoinnilta. Ei liene missään muotoa yllätys, että elektroniikan myynti on kohonnut korona-aikana hurjasti. 

 

Otollinen aika kodin investoinneille?

Kun pohdit mökkisi tai kotisi remontointia, sisustamista tai uutta varustelua, saatat tarvita unelmasi toteuttamiseen lainarahaa. Balanzian turvallinen ja helppo yksityislaina saattaa olla sinulle sopiva rahoitusratkaisu. Tutustu lainamuotoihin ja tee haaveestasi totta jo tänään!


Hae yksityislainaa