image

Hae venelainaa ja toteuta unelmasi

Onko haaveissasi soudella lammen yli, siintää pitkin Itämerta vai suunnata purjehtimaan kaukomaille? Sinulla on visio, mutta rahoitus puuttuu? Tutustu venelainaamme ja aloita unelmasi toteuttaminen.

 

Kohti aaltojen loisketta ja aavaa horisonttia - venelainalla unelmat todeksi

Viimeinen vuosi on ollut täynnä epävarmuutta, myllerrystä ja uuden opettelua. Onneksi rankalla pandemia-ajalla on myös ollut kapea hopeareunuksensa: useilla ihmisillä vapaa-ajan määrä on kasvanut pendelöinnin vähennyttyä. Ja vaikka ulkomaanmatkojen peruuntuminen harmittaa, monet ovat ihan mielellään siirtäneet kulutustaan lähemmäs. Kotien saunoja on uusittu innokkaasti, pihoille on ilmestynyt porealtaita ja paljuja, kesämökkejä on ostettu ja kunnostettu. Jotta liikkuminen paikasta toiseen olisi mahdollisimman jouhevaa ja kontaktien määrä vähäistä, moni on ostanut sähköpyörän, uuden auton tai moottoripyörän. Jotkut liikkuvat mieluiten vesillä ja sitä varten harkitaan veneen ostamista. Onko sinunkin haaveissasi oman veneen ostaminen? Siintääkö unelmissasi aava ulappa, mutta veneen rahoitus ei ole vielä kunnossa? Ei hätää - nappaa talteen vinkkimme, joilla hoidat rahoituksen veneeseen.

 

Jolla, jahti vai jotain siltä väliltä? 

Huomattava osa suomalaisista asuu meren läheisyydessä. Suomi on tunnetusti myös tuhansien järvien maa, joten veneilyn suosio ei ole ihme eikä mikään. Oletko sinä yksi heistä, joiden toivelistalla on oman veneen hankkiminen? Kun päätös veneen ostamisesta on lyöty lukkoon, on aika siirtyä veneen valintaan. Olennaisin kysymys on se, mihin tarkoitukseen veneen hankit ja mitä toiveita sinulla on sen suhteen. Onko tarkoituksenasi vain soudella mökiltä pikkujärven toiselle puolelle? Tähän käyttöön sopii soutuvene, jolla kohennat samalla kesäkuntoasi. Haluatko sittenkin suunnata pittoreskiin ulkosaaristoon, Itämeren pärskeisiin - tai ehkäpä vielä kauemmas? Onko vene päiväkäyttöön vai onko siellä tarkoitus yöpyä? Jos haluat taittaa pitkiä matkoja ja reissuja läpi aavan meren, on purjevene tai moottorivene siihen sopiva vaihtoehto. 
Onko toiveissasi kategoriassaan huokea venevaihtoehto? Jos päädyt käytetyn venen ostamiseen, sinun tulee olla erityisen tarkkana. Nimittäin ostaessasi veneen veneliikkeestä tai venevälittäjältä sinua suojaa kuluttajansuojalaki. Mutta jos ostat veneen käytettynä yksityishenkilöltä, kuluttajansuojalaki ei ole venekaupassa voimassa. Tässä tapauksessa kannattaa siis ottaa venekaupoille mukaan kokenut veneilijä tai keskuskauppakamarin tavarantarkastaja arvioimaan veneen kuntoa ja hintaa.
 

Kohti venekauppoja - veneen rahoitus ratkaisuasemassa

Veneiden hintaskaala on todella laaja. Nyrkkisääntönä veneen ostamisessa on: mitä pienempi vene, sitä halvempi hinta. Parilla sadalla eurolla voi löytää pienen soutuveneen lampi- ja järvikäyttöön. Kun taas Monacon satamiin sopivat luksusjahdit maksavat miljoonia euroja. Koto-Suomessa veneiden hinta on yleensä jossain tältä väliltä. Mutta sinun ei missään nimessä tarvitse olla miljonääri nauttiaksesi veneilyharrastuksesta. Useimmiten suomalaiset ostavat ensimmäisen veneensä hintahaarukalla 20 000 - 30 000 euroa. Retkeily- ja harrastusveneen sisävesille voi löytää myös alle 10 000 euron hintaan.
Venehankintaa harkitessa kannattaa realistisesti miettiä sitä, mihin on tällä hetkellä varaa. Vene on joka tapauksessa arvokas hankinta, joten sen ei tulisi olla heräteostos tai yhden kesän harrastus. Lisäksi vene vaatii joka vuosi kallista ylläpitoa. Veneen ostohinnan lisäksi kuluja syntyy muun muassa venevarusteista, huolloista, talvisäilytyksestä, venevakuutuksesta ja polttoaineesta. Nämä tulee ottaa budjetissa huomioon. Määrittelemäsi budjetti luonnollisesti rajaa valintoja, mutta venelaina antaa joustovaraa unelmiesi veneen hankintaan. 

 

Rahoitus veneeseen - säästöillä, lainarahalla vai molemmilla?

Kun olet päättänyt, minkä tyyppinen vene sinulle parhaiten sopii, veneen rahoitus on seuraava suuri kysymys. Olet ehkä jo tehnyt laskelmia siitä, paljonko veneen hankintaa varten tulisi säästää. Harvan ihmisen säästötili on niin pulskassa kunnossa, että veneen voisi rahoittaa täysin säästöillä. Mutta usein säästöillä katetaan ainakin joku osuus veneen ostohinnasta. Yleensä veneen ostajat rahoittavatkin venelainan osittain säästöillä ja osittain lainarahalla. 
Ennen lainaneuvotteluja sinun tulisi selvittää muutama seikka. Paljonko omia säästöjäsi voit käyttää veneen rahoitukseen ja paljonko lainaa haluat ottaa? Minkä suuruisia lainanlyhennyksiä olet valmis tekemään kuukausittain? Huomioi laskelmissasi se, että kokonaistaloutesi pysyy kunnossa. Esimerkiksi asuinkustannukset ja elinkustannukset tulee ensin vähentää kuukausituloista. Sitten pystyt miettimään, mitä muita menoja siitä voit kuukausittain lohkoa. 
Kuten kaikkia lainoja, venelainoja kannattaa vertailla. Meiltä voit hakea venelainaa 3000 eurosta jopa 50 000 euroon asti. Oli haaveissasi sitten virtaviivainen moottorivene tai tyylikäs purjevene, meiltä löytyy sinulle rahoitusratkaisu. Kuuletko saariston kutsun ja aaltojen loiskeen venettä vasten? Aloita veneilyhaaveesi toteuttaminen jo tänään.

 

Hae lainaa helposti, nopeasti ja turvallisesti

 

Hae yksityislainaa