image

Kulutusluottoja koskeva sääntely pandemian aikana väliaikaisella 10 %:n korkokatolla

Tiesitkö, että kulutusluottoja on säännelty väliaikaisella korkokatolla heinäkuusta 2020 lähtien? Lue mistä korkokatossa on kyse ja mitä se tarkoittaa lainanottajalle.

Korkokattolain myötä 1.7.2020 ja sen jälkeen myönnetyille lainoille asetettiin 10 prosentin korkokatto, joka tarkoittaa, että vuotuinen nimelliskorko euribor mukaan laskettuna ei saa ylittää 10 % korkorajaa. Tämä lainsäädäntö päättyi vuoden vaihteessa, mutta uusi väliaikainen korkokatto astui voimaan 1.1.2021 ja on voimassa 30.9.2021 asti. 
 
Lainasta ei saa periä lainsäädännössä määriteltyä korkeampaa korkoa väliaikaisen korkokaton voimassaoloaikana, mutta jos lainaehdoissa määritelty sopimuskorko on korkeampi, voi korko nousta väliaikaisen korkokaton poistuttua jopa 20 prosenttiin. Jos olet ottanut lainaa muista pankeista korkokaton aikana, on nyt hyvä hetki tarkistaa, onko lainasi korko muuttunut vuoden vaihteessa.
 

 

Luottokorttien ja osamaksusopimusten korot voivat edelleen olla jopa 20 %

Lakimuutos tuli voimaan koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi ja sillä haluttiin säännellä kuluttajille tarjottavia lainoja ja ennaltaehkäistä mahdollista ylivelkaantumista pandemian aikana. Lakiuudistus ei kuitenkaan koske hyödykesidonnaisia luottoja kuten luottokortteja, autorahoitusta, osamaksusopimuksia tai verkkokaupan ja myymälämyynnin erämaksusopimuksia, vaan niistä voi edelleen periä yli 10 prosentin korkoa. 
 
Mikäli sinulle on kertynyt useita korkeakorkoisia luottoja tai osamaksusopimuksia, saattaa lainojen ja luottojen yhdistäminen olla nyt erityisen kannattavaa. Yhdistäminen tarkoittaa, että maksat nykyiset velat pois uudella lainalla ja lyhennät vastaisuudessa vain yhtä lainaa. Voit myös itse päättää, mitkä lainasi maksat pois ja näin järkeistää ja selkeyttää talouttasi entisestään.

 

Hae yksityislainaa

 

Balanzia yksityislainan edut

Balanzian väliaikaisen korkokaton aikana myöntämien lainojen korko on maksimissaan 9,9 %, eikä se tule nousemaan väliaikaisen korkokaton raukeamisen jälkeen. Lainatarjouksessa ja -sopimuksessa ilmoittamamme sopimuskorko pysyy siis samana myös väliaikaisen korkokaton poistumisen jälkeen. Balanzia-lainan kanssa et koe ikäviä yllätyksiä myöhemmin, vaan tiedät, mitä lainakustannuksesi tulevat olemaan myös tulevaisuudessa.
 
Balanzia-laina on vakuudeton kulutusluotto, jota voit hakea niin muiden kalliimpien lainojen poismaksuun kuin vaikkapa remontin, lomamatkan tai unelmien häiden rahoittamiseen. Käyttötarkoituksen päätät sinä. Lainaa voi hakea jopa 50.000 euroon asti, 15 vuoden takaisinmaksuajalla, ilman vakuuksia tai takauksia.

 

Kuka voi hakea?

  • Ei maksuhäiriöitä
  • Vähintään 24-vuotias
  • Säännölliset ansio-, yritys- tai eläketulot
  • Suomen kansalainen tai Suomessa kirjoilla vähintään 3 vuotta

 

Pyydä tarjous Balanzialta vanhojen kalliimpien lainojen yhdistämiseen tai uuteen lainaan ja säästä kuluissa. Voit myös hakea korotusta jo olemassa olevaan Balanzia-lainaan. Lainahakemuksen tekeminen ei maksa mitään eikä se vielä sido sinua ottamaan lainaa. Tutustu lisää Balanzia yksityislainaan tai laske lainalaskurilla sinulle sopiva laina ja kuukausierä. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme, autamme mielellämme! 

 

Hae yksityislainaa