image

5 syytä, miksi säästötili kannattaa

Onko sinulla jo säästöjä sukanvarressa tai pankkitilillä? Ehkä olet ainakin kaavaillut säästämisen aloittamista? Kurkkaa 5 syytä siihen, miksi säästötili kannattaa avata ja tee se vaikka heti!

Säästäminen on myös järkevää, jos haluaa säästää jotain tiettyä tavoitetta varten tai vaikkapa säästää pitkäjänteisesti esimerkiksi eläkepäiviä varten.

Oli syy säästämiseen mikä tahansa, säästämisestä kannattaa tehdä itselleen tapa, jotta pystyy systemaattisesti kerätä varoja säästöön. Säästämistä helpottaa kummasti, jos rahalle on jokin erillinen tili, minne rahaa voi siirtää käyttötililtä houkuttelemasta. Säästämiselle kannattaa myös asettaa selkeä tavoite, jolloin säästöjä ei tule tuhlattua impulsiivisesti. 

Säästötilin avaaminen on yksi fiksuimmista vaihtoehdoista, kun halutaan päästä alkuun säästämisen kanssa. Seuraavaksi kerromme, miksi sinun kannattaisi avata itsellesi juuri Balanzian säästötili.
 

1. Turvallinen valinta 

Balanzian säästötili on varsin turvallinen vaihtoehto, sillä kaikkiä talletukset ovat Ruotsin valtiollisen talletussuojan turvaamia 100 000 euroon saakka. Talletussuoja takaa sen, että jos lainantarjoaja joutuisi konkurssiin ja Ruotsin Finanssivalvonta päättäisi korvausvastuusta, jokainen asiakas on oikeutettu korvaukseen.  Talletussuojamme on 100 000 € saakka, mikä takaa sen että kaikki säästötilisi varat ovat turvassa. 

Olemme myös vakavarainen ja luotettava toimija ja teemme sen mitä lupaamme. Meille on tärkeää vastuullinen toiminta kaikessa mitä teemme ja haluamme toimia asiakkaidemme parhaaksi. Seisomme arvojemme ja tekojemme takana sekä toimimme Ruotsin finanssivalvonnan alaisuudessa. 
 

2. Kilpailukykyinen talletuskorko 0,75% 

Maksamme talletuskorkoa 0,75% jo heti ensimmäisestä talletuksestasi. Talletuskorkomme on yksi markkinoiden kilpailukykyisimmistä, joten säästötilin avaaminen todella kannattaa. Korkoa maksamme  aina 100 000 euroon saakka - ilman määräaikaisuutta! 

Säästötili on myös hyvä vaihtoehto perinteiselle pankkitilille. Käyttelytilien korot ovat usein säästötilejä huomattavasti matalammat, ja usein inflaatio syökin varojen arvoa sen sijaan, että niille kertyisi tuottoa. Käyttelytilillä ei siis ole järkevää makuuttaa säästöjään, vaan etsiä niille parempia, tuottavampia vaihtoehtoja, jotka kuitenkin ovat yhtä turvallisia kuin perinteiset pankkitilit. Lisäksi korkoa korolle -ilmiöstä pääsee hyötymään, kun tallettaa rahansa säästötilille, jossa talletettu summa kasvaa korkoa korolle.

Sijoitusta harrastaville säästötili on myös oiva vaihtoehto, jos haluaa hajauttaa varojaan, eikä sijoittaa kaikkia säästöjään pelkästään esimerkiksi osakkeisiin. Säästötili tarjoaa näin turvasataman osalle varoja samaan aikaan kun esimerkiksi osakkeista tavoitellaan korkeampaa tuottoa suuremmalla riskillä. Lisäksi käteisen sijaan osaa varoista voi pitää säästötilillä, josta ne on tilaisuuden tullen helppo realisoida esimerkiksi osakkeiden tai rahasto-osuuksien ostoihin, samaan aikaan kun hyviä sijoituskohteita odottaessa säästöille kertyy korkoa..

Näin hyvää säästötilin korkoa ei ole useilla toimijoilla saatavilla, joten kannattaa todella tutustua Balanzian säästötiliin.

 

Tutustu säästötiliin


 

 

3. Ei ylimääräisiä maksuja

Säästötilimme avaaminen on hyvin helppoa ja nopeaa - kaikista tärkeintä, se on ilmaista! Sen lisäksi emme peri vuosimaksua, maksua säästötilin lopettamisesta tai tiliotteista. Säästötilillämme ei siis tule yhtään yllättäviä ylimääräisiä kuluja. Saat vuodessa kuusi maksutonta nostoa ja mikäli tämä määrä ylittyy, silloin veloitamme 1% noston nostettavasta summasta. Myöskään maksuhäiriöt eivät ole esteenä säästötilin avaamiseksi, joten voit huoletta avaa säästötilin vaikka sinulla olisi aikaisemmin ollut maksuongelmia.

Kun ylimääräisistä maksuista ei tarvitse huolehtia, voit huoletta avata säästötilin ja ryhtyä säästämään omaan tahtiin ja oman rahallisen tilanteen mukaisesti. 
 

4. Talletusten tekemisen helppous

Moni saattaa vältellä säästötilin avaamista, koska luulee että talletusten tekeminen on monimutkaista, tai vaatii paperitöitä ja paljon järjestelyä. 

Tämä ei ole suinkaan totta Balanzian säästötilin kohdalla! Tilisiirron voit tehdä omassa verkkopankissasi oman säästötilisi maksutiedoilla, joka on hyvin nopea prosessi. Asiakassivuiltamme löytyvät henkilökohtaiset maksutietosi ja nostot tehdään Tupas-tunnuksien avulla. 

Säästötilin avaamiseen ei myöskään tarvita mitään liitteitä ja talletusten tekeminen hoituu verkkopankin kautta, joten sinun ei tarvitse pyöritellä turhia lomakkeita ollenkaan. 

Minimitalletus on 1 euro ja maksimi 100 000 euroa, joten voit aloittaa pienemmälläkin summalla ja kasvattaa säästöjä omaan tahtiin. 

 

 5. Motivoi säästämään

Säästötilin ehdoton hyöty on kuinka se motivoi säästämään. Kun säästöille on joku tietty, oma paikkansa ei niitä tule samanlainen houkutus tuhlata, kuin jos ne olisivat tavallisella käyttötilillä. 

Säästää voit omaan tahtiin ja laittaa aina rahaa säästöön sen verran, mitä oma talous antaa periksi. Säännöllinen kuukausisäästäminen on oiva tapa suojautua markkinamuutoksilta ja kerätä puskuria mahdollisia haastavampia taloustilanteita varten. Veronpalautuksista, perinnöstä, vuosibonuksista tai extratöistä saaduista ylimääräisistä tuloista voi myös tehdä isompia kertatalletuksia ja näin kasvattaa säästöjään entisestään.

Säästää voit ihan mitä varten tahansa - olipa se sitten  vaikkapa auto, kesämökki, lomamatka tai moottoripyörä tai kuukausisäästäminen esimerkiksi omalle tai kummilapselle Moni päätyy myös säästämään oman elämän turvaamiseksi, esimerkiksi työelämän muutosten tai asunnon remontoimisen varalle. Usea haluaa myös miettiä tulevaisuuttaan ja ryhtyä säästämään eläkepäivien varalle. Varhain aloitettu säästäminen on myös hyvä keino kompensoida mahdollisia vanhempainvapaiden ajalta menetettyjä tuloja. Pieni puskuri voi myös mahdollistaa pidemmän opintovapaan tai vaikkapa sapattivuoden pitämisen!

Oli syy mikä tahansa, on säästäminen aina fiksu valinta. Parhaimman valinnan teet vielä siten, että tavoitteidesi ja mahdollisuuksiesi kartoittamisen jälkeen talletat rahasi turvallisesti ja luotettavasti. 
 

Tutustu Balanzian säästötiliin - Säästötilimme on loistava valinta jokapäiväiseen säästämiseen