image

Autolaina - Nopea laina ilman vakuuksia

Oletko hankkimassa ensimmäistä omaa autoa tai onko sinulla tarve vaihtaa nykyinen auto uuteen? Oli tilanne kumpi vain, autolaina tekee auton hankkimisesta nopeaa ja vaivatonta - lue lisää!

Suomessa etäisyydet ovat pitkiä sekä vaihteleva ilmasto luo omat haasteensa työmatkoihin ja muuhun kulkemiseen. Omasta arjesta voi tehdä huomattavasti helpompaa oman auton avulla, koska kulkemaan pääsee omien aikataulujen ja menojen mukaan! 

Auto löytyykin useimmista talouksista ainakin jossain vaiheessa elämää. Tilanteet ja tarpeet muuttuvat elämäntilanteiden mukaan, mutta autolle voi olla tarvetta etenkin jos koti ei ole palveluiden läheisyydessä tai työpaikka löytyy kauempaa. Lisäksi paljon matkustaville henkilöille auto voi olla suorastaan välttämättömyys. Moni saattaa myös haluta vaihtaa uuteen autoon, jos vanha auto ei ole enää turvallinen tai se ei muuten vastaa omia tarpeita ja vaatimuksia. Perheenlisäyksen myötä täytyy usein vaihtaa auto uuteen, kun takapenkki täyttyy uusista perheenjäsenistä.

Balanzian autolaina on tukenasi,  kun tarvitset käsirahaa auton ostoa varten, tai tarkoituksena on hankkia uusi auto - joko autoliikkeestä tai käytetty auto yksityiseltä myyjältä. Seuraavaksi kerromme mitä kannattaa ottaa huomioon auto ostaessa ja miten haet autolainaa - minkä myötä uusi menopeli on käytettävissäsi varsin nopeasti!

 

Tutustu yksityislainaan

 

Uuden auton osto

Uuden auton hankkimiseen on usein monenlaisia syitä. Elämäntilanteiden muutokset, kuten perheen kasvaminen tai kookkaat harrastusvälineet, saa monet haaveilemaan isommasta autosta. Pitkiä matkoja ajavat taas etsivät itselleen helppoajoista ja samalla vähän kuluttavaa autoa. Sähköautojen yleistyessä niiden hankkiminen tulee monelle myös mieleen. Nuoremmille saattaa ensimmäinen oma auto olla tärkeä askel itsenäistymisen tiellä, kun kulkeminen helpottuu huomattavasti. 

Oli syy mikä tahansa, uutta auto hankkiessa kannattaa tarkkaan miettiä millainen auto olisi ideaalinen omiin tarpeisiin. Täytyykö olla tilava auto vai helposti parkkeerattava kaveri tai pitkän matkan luotettava ajopeli? Kun kriteerit ovat selkeänä, on helpompaa  löytää itsellesi sopiva auto, niin kriteerien kuin myös hinnan puolesta. 

Uuden auton ostaminen on kalliimpaa kuin käytetyn ja uutta autoa ostaessa kannattaa olla hyvin tarkkana, että mitä ostaa. Autoliikkeissä apua saa myyjiltä ja netistä voi lukea myös erilaisia arvosteluita. Testaaminen on hyvä tapa saada tuntumaan ajosta, mikä onnistuu autoliikkeissä. Isommat autot kuluttavat myös enemmän, mikä voi tulla pidemmällä aikavälillä kalliiksi. Uusi auto on siinä mielessä varma valinta, että ylläpitokulut voivat olla suhteellisen matalia. 

Kannattaa siis pohtia tarkkaan auton käyttötarkoitusta omassa tilanteessa  - onko tarve pieneen ja ketterään autoon vai isompaan koko perheen tilaihmeeseen?
 

Käytetyn auton ostaminen

Käytetty auto on budjettiystävällisempi valinta, sillä pyyntihinnasta pystyy hyvällä tuurilla vielä tinkimään. Käytettyjä autoja on myytävänä erilaisilla sivustoilla valtavasti, joten sieltä varmasti löytyy, jos tietää mitä etsii. Käytettyä autoa ostaessa täytyy kuitenkin olla hyvin tarkkana monesta asiasta, erityisesti auton kunnosta ja turvallisuudesta. 

Myyjältä kannattaa etukäteen kysellä autosta tietoa ja kuvia, jotta tietää mitä odottaa. Käytettyä autoa ostaessa on hyvä kysyä kaikki todistukset nähtäville sekä käydä koeajamassa autoa. Jos on epävarma olo, voi olla hyvä ottaa asiantuntija mukaan tarkastamaan autoa, jotta voidaan varmistaa, että onko auto ostamisen arvoinen. Yksityisellä myyjällä ei välttämättä ole niin paljon tietoa auton teknisistä ominaisuuksista, joten kannattaa ottaa itse mahdollisimman paljon selvää. 

Käytetty auto on kuitenkin useimmiten kukkarolle suotuisampi vaihtoehto kuin uusi auto, joten voit säästää pitkän pennin jos teet hyvät kaupat! Hyvän auton ostaaksesi vaatii se perehtymistä ja tarkkuutta siinä mitä ostat 
 

Laina käsirahaa varten

Autoa ostaessa tarvitaan usein käsirahaa, mikä on se summa mikä maksetaan myyjälle kaupan alussa ennen sopimuksen allekirjoittamista. Tätä varten voi myös hakea autolainaa. Näissä tapauksissa lainasumma on yleisesti pienempi, riippuen auton hinnasta ja mitä myyjän kanssa on sovittu. Mitä enemmän käsirahaa maksaa, sitä nopeammin auton saa ostettua itselleen, jos on tehnyt maksusopimuksen autoliikkeen kanssa. Käsirahan summa vaihtelee, mutta käsiraha kannattaisi olla ainakin 20 % auton hinnasta, varsinkin jos auto hankintaan autoliikkeestä. Mitä nopeammin auto on lunastettu itselle sitä parempi! 

 

Mistä saada autolaina?

Jos taloutesi  on kunnossa ja maksuhäiriömerkintöjä ei löydy, on autolaina hyvä tuki joko uuden auton tai käytetyn auton ostamiseen. Käsirahan tueksi autolaina on myös oiva apu! Lainaa hakiessa kannattaa huomioida lainan kokonaiskustannukset korkojen lisäksi, jotta osataan hahmottaa millaista lainaa tullaan maksamaan takaisin. Laskurin avulla näet helposti lainasumman, kulut sekä takaisinmaksuerät. 

Balanzian autolaina on turvallinen ja nopea, joten uusi auto voi olla sinun nopeammin kuin uskotkaan! Meillä on jopa 15 vuoden takaisinmaksuaika ja lainan saat tilillesi useimmiten jo seuraavana päivänä lainahakemuksesta.

 

Kokeile lainalaskuria

 

Hae Balanzia autolainaa - vakuudetonta ja nopeaa lainaa!