image

Remonttilaina - edullinen laina kodin kunnostukseen

Oletko vastikään ostanut remontoitavan asunnon tai kaipaako tämänhetkinen kotisi piristystä ja uutta ilmettä? Tutustu vakuudettomaan remonttilainaan ja kokeile lainalaskuria!

Oli kyseessä sitten pieni pintojen uusiminen tai asunnon lattiasta kattoon kunnostaminen, remontti vaatii aikaa ja rahaa. Jos omat säästöt eivät riitä remonttia kattamaan, tarvitaan usein remonttilainaa tueksi.

Balanzia yksityislaina on apunasi, kun remontointi tulee ajankohtaiseksi. Oli kyseessä sitten pieni pintaremontti tai suurempi saneeraus, lainaa voit hakea juuri sen verran kuin tarvitset, 10 000, 20 000, 30 000 tai jopa 40 000 – 50 000 euroa. Seuraavaksi kerrommekin millaisiin remonttiprojekteihin ihmiset tyypillisesti hakevat lainaa, miten määritellään omiin tarpeisiin sopiva laina ja kuinka haetaan nopeaa remonttilainaa. 

Vinkkiemme avulla pääset remonttipuuhiin nopeasti ja remontoitu koti voi olla hyvinkin pian valmis! 

 

Tutustu yksityislainaan

 

 

Milloin remontti kannattaa?

Remontti voi tehdä ihmeitä asunnon ulkonäölle ja viihtyvyydelle. Remonttilaina helpottaa projektia!

 

Remontointiin on monenlaisia syitä, sillä useimmiten remontin laajuus riippuu kulloisesta rahatilanteesta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Oli asunnossa sitten tarkoitus asua itse pidempään tai mahdollisesti myydä se eteenpäin, tulee jonkin sortin remontointi jossain vaiheessa väistämättä vastaan. 

Asunnon kunto joskus suorastaan vaatii remontoimista, toisaalta moni päätyy remontoimaan myytävää asuntoa arvon nostamiseksi. Useimmat kuitenkin haluavat remontoida, jotta kodista saataisiin käytännöllisempi ja viihtyisämpi. 


Vanhan talon kunnostaminen

Vanhenevan talon remontointi voi olla suoranainen pelastus ennen lahoamista. Talvi on useimmiten vaikeaa aikaa rakennuksille, kun lunta sataa ja silloin vesi löytää tiensä rakenteisiin, mikä rasittaa taloa. Pakkasten paukkuessa myös laajentunut vesi voi aiheuttaa halkeamia. Kosteus on siis kotiemme vihollinen, sillä se voi vaurioittaa rakenteita ja siten synnyttää hometta. Siksi kodin remontointi on aika ajoin suotavaa, jotta koti pysyisi asumiskelpoisena ja mahdollisimman hyväkuntoisena vuosienkin päästä. 

 

Remontointi arvon nostamiseksi

Moni joka suunnittelee asunnon myyntiä, varmasti pohtii, että kannattaisiko asuntoa remontoida ennen itse myyntiä? Pienet korjaukset voivat vaikuttaa merkittävästi asunnon myyntihintaan, varsinkin jos kulumista on selkeästi havaittavissa. Asuntoa remontoimalla voit saada siitä paremman hinnan, sillä useat ostajat toivovat muuttovalmista kotia, joka on tyylikäs ja moderni. 

Varsinkin isoja remontteja kannattaa kuitenkin harkita tarkkaan, sillä riskinä on se, että kustannukset kohoavat korkeiksi, mikä voi tehdä remontista lopulta kannattamattoman. Toisaalta kevyt pintaremontti voi vauhdittaa asunnon myyntiä, kun asunto on päällepäin siisti ja viihtyisä. Siksi kannattaa tarkoin miettiä missä tilanteissa remontti kannattaa ja kuinka kattavaan remonttiin kannattaa ryhtyä. Näissä asioissa voi olla hyvä konsultoida alan ammattilaisia, jotka voivat arvioida remontin tarpeen ja laskea kustannusarvioita. 

 

Asumisviihtyvyyden parantaminen remontoimalla

Me suomalaiset vietämme erityisen paljon aikaa kotona, varsinkin pimeinä vuodenaikoina, joten on luonnollista, että oman kodin kodin toimivuuteen ja viihtyvyyteen halutaan panostaa. 

Pintojen päivittäminen omaa silmää miellyttävämmäksi voi olla suhteellisen pieni remonttiprojekti, mutta merkittävä tekijä, joka saa sinut viihtymään paremmin omassa kodissasi. Oma sisustusmaku voi myös muuttua vuosien saatossa  ja trendien vaihtuessa, jolloin kotia halutaan päivittää nykyaikaisemmaksi. Remontti ei varmastikaan harmita, jos kotona viihtyy paremmin kuin aikaisemmin. 

Asunnon laajentaminen saattaa olla tarpeen, jos perhe kasvaa tai muuten tilaa halutaan järjestää eri tavalla. Seinien kaataminen tai lisäosien rakentaminen voi tehdä suuren muutoksen oman kodin toimivuuteen. 

 

Millainen laina remonttia varten?

Remontti vaatii aikaa ja budjetointia. Remonttilaina on tukena remonttihaaveiden toteuttamisessa.

On toki tilanteesta riippuvaista, millainen summa on jokaiseen remonttiin tarpeellinen. Joku saa loihdittua muutamalla tuhannella eurolla asuntoon täysin uuden ilmeen, toiset kohteet taas vaativat perusteellisemman jopa 40 000 tai 50 000 euron remontin. Lainasumma olisi ideaalisti juuri sopivan kokoinen - eli ei liian pieni tai liian suuri, vaan rahat riittävät hyvin remonttiin sekä kaikki otettu laina tulisi fiksusti käytettyä.

Remontin budjetointi ja rahankäytön suunnittelu on tärkeää, jotta pystytään hakemaan itselle realistisen kokoista lainaa. Säästämään pystyy paljonkin, jos remonttitaitoa löytyy omasta takaa tai tuttujen avustuksella. Jos remonttiin tarvitaan ammattilaisia, kannattaa kilpailuttaa eri urakoitsijoita, jotta saadaan paras tarjous. 

Laske myös tarkoin, millaiseen takaisinmaksusuunnitelmaan pystyt sitoutumaan omalla tulotasolla. Kuinka paljon kuukausittain pystyy lainaa maksamaan takaisin, jotta oma talous ei mene liian tiukille? Tämä on tärkeä tietää, jotta osataan hakea omaan maksukykyyn sopivaa lainaa, joka riittää omiin remonttitarpeisiin. 

 

Remonttilainan hakeminen

Joissain tapauksista asuntolaina kattaa myös remontoinnin kuluja, mutta usein lisäksi tarvitaan myös remonttilainaa. 
Balanzian remonttilaina on vakuudeton kulutusluotto, joka on nopea ja turvallinen. Lainamme ovat yksilöllisiä, jolloin lainan korko ja lainasumma määrittyvät erikseen jokaiselle lainahakemukselle.

Remonttilainaa voi hakea Balanzialta tietyin ehdoin: 

  • Sinun oltava vähintään 24-vuotias
  • Vuositulot vähintään bruttona 16 000 euroa, jotka ovat joko ansio-/eläke- tai yritystuloja
  • Olet suomen kansalainen tai asunut Suomessa vähintään kolme vuotta
  • Maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla 

​Jos yllä olevat seikat pitävät paikkaa kohdallasi, niin voit hakea remonttilainaa meiltä! 
Ennen kuin haet remonttilainaa, arvioi remontin kulut sekä oma maksukyky, jotta sopivaa lainaa voidaan hakea. Mikä on budjetti ja kuinka paljon lainaa toivotaan? 

Balanzialta saa lainaa jopa 50 000 euroon saakka, viidentoista vuoden takaisinmaksuajalla, ilman vakuuksia. 

Kun remontin rahoitus on kunnossa, pääset saman tien remontin parhaaseen osaan, eli suunnittelemaan itse remonttia ja unelmiesi asuntoa!

Remonttilainan hakeminen on nopea ja helppo prosessi, ja täällä voit laskea sopivan remonttilainan itsellesi. Laskurin avulla voit määritellä sopivan lainasumman ja takaisinmaksuajan. 

Rahat ovat tililläsi parhaimmillaan jo seuraavana päivänä, eli hae nyt remonttilainaa ja pääset remonttihommiin mahdollisimman pian! 


Kokeile lainalaskuria!