X

TIETOSUOJA

 

Yksityisyyden suoja on tärkeää kuten myös yksityisyytesi meille Balanzian (GCC Capital AB, filial i Finland, aputoiminimi Balanzia, jatkossa ”Balanzia” tai ”Yritys”) asiakkaana.

Tästä dokumentista löydät yksityiskohtaista tietoa siitä, mitä tietoja me keräämme sinusta, mitä me tiedoilla teemme ja kenelle mahdollisesti jaamme keräämiämme tietoja. Lisäksi pyrimme myös kertomaan oikeuksistasi, sekä paljon muuta. 

Jos sinulla on kysyttävää tietoturvastamme tai henkilötiedoista, voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tietosuoja@balanzia.fi

 

MITÄ TIETOJA KERÄÄMME?

Tiedot, joita saamme sinulta. Kun haet asiakkaaksemme, ilmoitat itsestäsi tietoja täyttäessäsi hakemuksen sekä vastatessasi esimerkiksi asiakkaan tuntemiseen liittyviin kysymyksiin. 


Tiedot, joita saamme sinulta, voivat sisältää esimerkiksi: 

  • Henkilö- ja yhteystietoja – syntymäaika, henkilötunnus, kuukausitulot, työnantaja, asumismuoto, siviilisääty, lasten lukumäärä, ammatti, sähköpostiosoite, puhelinnumero kotiin ja töihin jne. 
  • Maksutietoja – tilinumero maksuja varten.

 

Tiedot, joita keräämme sinusta. Kun käytät palvelujamme (esimerkiksi kun haet lainaa tai avaat säästötilin), voimme kerätä seuraavia tietoja esimerkiksi luottotietoja tarjoavilta yrityksiltä, ja tietyissä tapauksissa yhteistyökumppaneilta ja viranomaisilta. 

 

Tiedot, joita keräämme sinusta, voivat sisältää esimerkiksi:

  • Henkilö- ja yhteystietoja – nimi, syntymäaika, henkilötunnus, kotiosoite, puhelinnumero kotiin ja töihin
  • Taloudellisia tietoja – tulosi, mahdollisia maksu- ja velkatietoja.
  • Maksuhistoriaan liittyviä tietoja – maksujesi tiedot meillä.
  • Tietoja yhteydenpidostasi Balanzian kanssa – miten käytät palvelujamme mukaan lukien kotisivujen vastausajat, virheilmoitukset, miten saavuit ja jätit palvelun sekä muistiinpanoja meidän ollessa yhteydessä sinuun.
  • Laitetietoja – esim. IP-osoite, kieliasetukset, selaimen asetukset, aikavyöhyke, käyttöjärjestelmä, näytön resoluutio.
  • Maantieteellistä tietoa – maantieteellinen sijaintisi.

 

MITÄ TEEMME TIEDOILLA?

Mainittuja henkilötietoja käytetään palvelujemme hallinnointiin, toimittamiseen sekä parantamiseen.

 

Käyttötarkoitus

  Tietojen käytön laillinen peruste
     

Varmistuaksemme henkilöllisyydestäsi sekä vahvistaaksemme henkilö- ja yhteystietosi.

 

Täyttääksemme sopimusvelvoitteemme sinua kohtaan sekä noudattaaksemme sovellettavaa lainsäädäntöä.

     

Hallinnoidaksemme asiakassuhdetta, täyttääksemme vaatimukset sinua kohtaan asiakkaana sekä tarjotaksemme tietoa, tuotteita ja palveluita, joita asiakkaana haluat meiltä.

 

Täyttääksemme sopimusvelvoitteemme sinua kohtaan.

     

Ratkaistaksemme, voimmeko myöntää sinulle lainaa, esimerkiksi sisäisten ja ulkoisten luottoarviointien pohjalta.

 

Täyttääksemme sopimusvelvoitteemme sinua kohtaan sekä noudattaaksemme sovellettavaa lainsäädäntöä.

     

Noudattaaksemme sovellettavaa lainsäädäntöä, kuten Lakia rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä, Kirjanpitolakia, pääomavaatimuksia jne.

 

Noudattaaksemme sovellettavaa lainsäädäntöä.

     

Tuotteidemme ja tarjouksien suoramarkkinointiin.

 

Rekisterinpitäjän oikeutettu etu.


 

 

 

 

 

KENELLE SAATAMME JAKAA TIETOJA?

 

Saatamme jakaa tietoja sinusta valituille kolmansille osapuolille. Jos jaamme tietojasi, noudatamme kaikkia tarvittavia oikeudellisia, teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä varmistaaksemme, että tietojasi ja henkilötietojasi käsitellään huolellisesti ja riittävällä turvatasolla. 


Yhteistyökumppanit. Voimme jakaa henkilötietojasi yhteistyökumppaneiden, kuten lainanvälittäjien kanssa, täyttääksemme sopimuskohtaiset velvollisuudet sinua kohtaan tai muusta, erikseen mainitusta syystä.


Esimerkkejä yhteistyökumppaneistamme: Lendo Oy, Etua Oy, Eone Oy, Oy Salus Group Ab, OK Perintä.


Luottotietoja tarjoavat yritykset tai vastaavat toimijat. Henkilötietojasi voidaan jakaa luottotietoja tarjoaville yrityksille tai vastaaville toimijoille arvioidessamme luottokelpoisuuttasi tai vahvistaaksemme henkilöllisyytesi. 


Esimerkkejä yhteistyökumppaneistamme: Suomen Asiakastieto Oy, Bisnode Finland Oy. 

Viranomaiset. Balanzia voi luovuttaa tietoja viranomaisille, kuten veroviranomaisille, poliisille tai muille viranomaisille, joille meidän on lain puitteissa luovutettava tietoja.


IT-toimittajat ja kehittäjät. Henkilötietoja jaetaan IT- ja järjestelmätoimittajien - ja kehittäjien kanssa voidaksemme tarjota ja kehittää palvelujamme, esimerkiksi Knowledgebase.


Muut. Logistiikka -ja kuljetusyritykset joita käytämme kanssasi kommunikoimiseen, esim. Posti.

 

MISSÄ KÄSITTELEMME HENKILÖTIETOJASI?

Pyrimme käsittelemään henkilötietoja ainoastaan EU:n/EES:n sisällä. Tietoja saatetaan kuitenkin käsitellä myös EU:n/EES:n ulkopuolella jonkin yhteistyökumppanimme toimesta. Jos näin tapahtuu, Balanzia ryhtyy kaikkiin kohtuullisiin oikeudellisiin, teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin varmistaakseen, että tietojasi käsitellään riittävän turvallisesti maantieteellisestä sijainnista riippumatta.

 

KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME HENKILÖTIETOJASI?

Säilytämme tietosi vain niin kauan, kuin sopimusvelvollisuutemme sinua kohtaan sekä lailliset säilytyssäännöt meitä velvoittavat. Tämä tarkoittaa sitä, että kun sopimussuhteesi kanssamme päättyy, säilytämme tietojasi vain, jos meillä on siihen laillinen velvollisuus. Heti kun sellaista laillista syytä ei ole, poistamme tietosi. 

 

TURVALLISUUS JA TIETOSUOJA

Olemme tarkkoja siitä, että käsittelemme tietojasi turvallisesti ja ettei tietojasi päädy asiaankuulumattomille henkilöille. Työskentelemme siksi jatkuvasti tietoturvan takaamiseksi. Olemme tehneet asianmukaiset tekniset ja organisatoriset turvatoimet suojataksemme henkilötietosi muun muassa katoamisen ja luvattoman käytön varalta. 


Olemme nimenneet Tietosuojavastaavan, jonka tehtävänä on muun muassa valvoa tietoturva-asetuksen noudattamista ja olla yhteyshenkilö viranomaisia ja sinua kohtaan, jos sinulla on kysymyksiä. Tietosuojavastaavan tavoitat sähköpostilla osoitteesta tietosuoja@balanzia.fi.

 

OIKEUTESI

 

Oikeus saada pääsy tietoihin. Sinulla on oikeus pyytää saada tietoja henkilötietojesi käsittelystä. Jäljennös on ilmainen.


Oikeus tietojen oikaisemiseen. Sinulla on oikeus vaatia, että oikaisemme sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot. 


Oikeus tietojen poistamiseen eli oikeus tulla unohdetuksi. Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista tapauksissa, joissa tiedot eivät enää ole välttämättömiä sen tarkoituksen kannalta, mihin ne on kerätty. Balanzialla voi kuitenkin olla laillisia velvollisuuksia rahoitusyhtiönä säilyttää tietoja. Nämä velvollisuudet tulevat kirjanpito- ja verolaista, pankki- ja rahanpesulaista, sekä kuluttajansuojalaista, kuten kuluttajaluottolaista. Jos tiedot säilytetään, käytetään niitä ainoastaan velvollisuuksien täyttämiseen, ei muihin käyttötarkoituksiin. 


Oikeus tietojen siirtämiseen. Sinulla on oikeus siirtää tietosi toiselle rekisterinpitäjälle. Siinä tapauksessa toimitamme sinulle tiedot, joita meillä on sinusta, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa. Pyyntö on sinulle maksuton.  


Vastustamisoikeus. Jos et halua, että käytämme tietojasi esimerkiksi markkinointiin, on sinulla oikeus vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä tällaista markkinointia varten ja sen jälkeen meillä ei ole enää oikeutta lähettää sinulle suoramarkkinointimateriaalia.  


Oikeus käsittelyn rajoittamiseen. Sinulla on tietyissä tapauksissa oikeus vaatia, että henkilötietojesi käsitellään tulevaisuudessa vain tietyissä, rajoitetuissa tapauksissa.

 

EVÄSTEET

Käytämme evästeitä ja muita vastaavia seurantatekniikoita tarjotaksemme sinulle mahdollisimman hyvän onlinekokemuksen. 

 

AUTOMATISOITU PÄÄTÖKSENTEKO JA PROFILOINTI 

Balanzia käyttää osittain automatisoitua päätöksentekoa ja profilointia kulutusluottojen tarjoamisessa. Antamiesi tietojen perusteella ja muuten saamiemme tietojen pohjalta järjestelmä arvioi, onko päätös hakemukseesi kielteinen, mikä tarkoittaa, että emme voi myöntää hakemaasi lainaa tai joissakin tapauksissa alustavasti myönteinen. Käytämme automatisointia, jotta prosessimme olisi mahdollisimman tehokas. Lopullisesti hyväksyttyä lainapäätöstä varten vaaditaan aina fyysisen henkilön, käsittelijän päätös. Riippumatta siitä, oletko saanut kielteisen vai myönteisen päätöksen hakemukseesi, on sinulla aina oikeus olla yhteydessä meihin ja keskustella päätöksestä. Yhteystiedot löydät alta.

 

YHTEYSTIEDOT JA VALITUKSET

Jos sinulla on kysyttävää työstämme henkilötietoihisi liittyen tai jos haluat, että henkilökohtaisia tietojasi korjataan tai poistetaan, pyydämme olemaan ensisijaisesti yhteydessä osoitteeseen tietosuoja@balanzia.fi. Voit myös olla yhteydessä suoraan tietosuojavastaavaan osoitteessa dpo@balanzia.se

Jos olemme mielestäsi käsitelleet henkilötietojasi tietosuoja-asetuksen vastaisesti, voit olla yhteydessä Tietosuojavaltuutettuun, kotisivu www.tietosuoja.fi.


HENKILÖTIETOVASTAAVA 

 

GCC Capital AB (Ruotsin y-tunnus 556058–8740) on henkilötietovastaava.


Ruotsi – Pääkonttori            
Osoite: GCC Capital AB/ Balanzia            
Box 7790, 103 96 Stockholm         
Ruotsin y-tunnus: 556058–8740             
Puhelinnumero: +46 8 557 665 00
Käyntiosoite: Kungsgatan 42

Finland – Sivuliike
Osoite: GCC Capital Ab, filial i Finland / Balanzia
Pukinmäenaukio 2, 00720 Helsinki
Y-tunnus: 2760357-3
Puhelinnumero: 010 5248 410

 

  • *
  • *
  • *
  • *