Balanzia yksityislainasta - usein kysyttyä

Voidaksesi hakea lainaa, tulee sinun täyttää vähimmäisvaatimukset

  • Vähintään 24-vuotias
  • Vuositulot vähintään 16.000 euroa (brutto)
  • Ansio- /eläketuloja tai tuloja yritystoiminnasta
  • Suomen kansalainen tai asunut Suomessa vähintään 3 vuotta
  • Ei maksuhäiriöitä

Mitkä ovat lainaehdot?
Yleiset lainaehtomme ja vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot -lomake (esimerkkitiedoin) löytyvät kotisivuiltamme ja ne ovat myös osana lainasopimuksessa.
Mikä on lainan korko ja todellinen vuosikorko?
Lainan korko muodostuu viitekorosta (3 kuukauden Euribor-korko) ja asiakaskohtaisesta korkomarginaalista, joka käy ilmi lainasopimuksesta. Asiakaskohtainen korko määräytyy hakemustietojen perusteella tehdyn luottoarvion mukaan. Todellinen vuosikorko kuvaa luoton todellista vuotuista korkoprosenttia, jonka luotosta perityt korot ja maksut aiheuttavat.
Mikä on todellinen vuosikorko?
Todellinen vuosikorko kuvaa luoton todellista vuotuista korkoprosenttia, jonka luotosta perityt korot ja maksut aiheuttavat.
Voinko hakea lainaa, jos minulla on maksuhäiriömerkintä?
Et. Emme myönnä lainaa henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintä.
Miten saan tiedon lainapäätöksestä?
Ilmoitamme sekä kielteisestä että myönteisestä lainapäätöksestä hakemuksella ilmoittamaasi sähköpostisosoitteeseen.
Miten toimin sen jälkeen, kun hakemukseni on hyväksytty?
Jos hakemuksesi on alustavasti hyväksytty, lähetämme sinulle sähköpostitse linkin lainasopimukseen ja sen lisäkysymyksiin. Lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti pankkitunnuksilla. Tallenna lainasopimus itsellesi allekirjoituksen yhteydessä.
Tuleeko minun toimittaa liitteitä?
Tarkistamme hakijoilta hakemuksessa ilmoitetut tulot. Liitteet voi ladata verkossa lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Voit myös lähettää liitteet sähköpostitse tai ilman postimerkkiä osoitteeseen Balanzia/ Yksityislaina Tunnus 5021420 00003 VASTAUSLÄHETYS.
Voinko hakea lainaa ilman pankkitunnuksia?
Tällä hetkellä lainasopimuksen voi allekirjoittaa vain sähköisesti pankkitunnuksilla.
Miksi minulta kysytään tunnistustietoja tai rahojeni alkuperää?
Meillä, kuten kaikilla pankeilla, on luottolaitoslakiin perustuva velvollisuus tuntea ja tunnistaa asiakkaamme. Henkilötietojen lisäksi meidän tulee tuntea asiakkaidemme taloudellinen asema, verovelvollisuus ulkomaille, poliittinen vaikutusvalta sekä tiedot mahdollisesta liiketoiminnasta ja se, mihin asiakkaamme palveluitamme tarvitsevat ja miten he niitä käyttävät. Rahanpesulain vuoksi voimme myös tiedustella esimerkiksi talletettujen varojen alkuperää tai lainalle tehtyjen ylimääräisten maksujen taustaa ja pyytää tarvittaessa tositteen varojen alkuperästä. Kysymme kysymykset täyttääksemme lain meille asettamat vaatimukset ja taataksemme kaikille asiakkaille turvallisen pankkiasioinnin.
Koska rahat ovat käytössäni?
Jos hakemuksesi hyväksytään, ovat rahat käytettävissäsi useimmiten jo seuraavana pankkipäivänä.
Mitä tarkoittaa annuiteettilaina?
Annuiteettilainassa lainanlyhennyksen, koron ja tilinhoitomaksun sisältävä kuukausierä on samansuuruinen joka kuukausi. Laina-ajan alussa koron osuus kuukausierästä on suurempi, mutta pienenee sitä mukaa kun lainaa lyhennetään. Jos viitekorko muuttuu, pysyy kuukausierä samana, mutta takaisinmaksuaika muuttuu vastaavasti.
Voiko lainalla olla lainaturvaa?
Emme tällä hetkellä tarjoa lainaturvaa.
Voinko hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa?
Varsinkin isompia summia haettaessa suosittelemme rinnakkaishakijaa, jos olet avo- tai avioliitossa. Rinnakkaishakija helpottaa haetun lainan saamista.
Voinko saada maksuvapaan kuukauden?
Lainalla voi olla korkeintaan kaksi maksuvapaata kuukautta kalenterivuotta kohden, ei kuitenkaan peräkkäisinä kuukausina. Maksuvapaiden kuukausien korko ja mahdolliset maksut lisätään lainapääomaan ja takaisinmaksuaika muuttuu vastaavasti. Ennen ensimmäistä maksuvapaata kuukautta, lainaa tulee maksaa vähintään 6 kuukauden ajan. Jos haluat maksuvapaan kuukauden, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.
Miten lyhennän lainaani?
Saat kuukausittain laskun, josta maksutiedot käyvät ilmi. Eräpäivä on aina kuukauden 28. päivä. Laskumme lähetetään postitse, mutta löydät lainasi avoimet laskut maksutietoineen myös asiakassivuiltamme. Laskut on mahdollista vastaanottaa myös sähköisessä muodossa OmaPostiin, jonka lähettäjälistalla olemme nimellä GCC Capital AB.
Voinko tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä?
Ylimääräisiä lyhennyksiä voi tehdä koska tahansa laina-aikana. Maksut kohdistuvat aina ensin avoimiin eriin ja jos lainalla ei ole avoimia eriä, lainan pääomaan. Tulevia lyhennyksiä ei voi maksaa etukäteen. Jos lainalla ei ole avoimia eriä, kohdistuu ylimääräinen maksu lainan pääomaan.
Voinko maksaa lainani etuajassa?
Lainan voi maksaa kokonaan koska tahansa. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, niin annamme tarkan summan ja maksutiedot. Tulevia lyhennyksiä ei voi maksaa etukäteen. Jos lainalla ei ole avoimia eriä, kohdistuu ylimääräinen maksu lainan pääomaan.
Mitä teen, jos minulla on maksuvaikeuksia?
Jos sinulla on tilapäisiä maksuvaikeuksia, ole välittömästi yhteydessä maksupalveluumme, niin yritämme löytää tilanteeseesi sopivan ratkaisun.
Tietoa Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmästä
Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmä on Suomen Asiakastieto Oy:n tarjoama palvelu, jonka avulla keskinäisen sopimuksen tehneet luotonantajat luovuttavat halussaan olevaa kuluttajaa koskevaa tietoa toisilleen kuluttajan (lainanhakija) antaman toimeksiannon ja suostumuksen perusteella luottohakemuksen käsittelyä varten. Järjestelmässä käsiteltävät ja välitettävät tiedot koskevat luottoja ja niiden hoitamista, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille ilman lain mukaista velvoitetta. Mikäli luotto myönnetään, tiedot säilytetään viiden vuoden ajan siitä, kun luotto on kokonaisuudessaan erääntynyt maksettavaksi, ellei laissa säädetä velvollisuutta säilyttää niitä tätä pidempään. Mikäli luottoa ei myönnetä, tiedot poistetaan kahden vuoden kuluttua luottohakemuksen tekemisestä. Luotonhakijalla on oikeus tarkastaa mille tahoille ja mitä tietoja Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmän kautta on luovutettu. Tarkistusoikeuden toteuttaa Suomen Asiakastieto Oy. Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämään Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmään kuuluvat seuraavat yhtiöt.

Onko sinulla kysyttävää lainaan tai säästötiliin liittyen? Katso usein kysytyt kysymykset tai ole yhteydessä asiakaspalveluumme - autamme mielellämme

  • *
  • *  • This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.