X

USEIN KYSYTTYÄ

 

 

1   Kuka voi hakea lainaa?

Voidaksesi hakea lainaa tulee sinun täyttää vähimmäisvaatimukset:


•    Vähintään 24-vuotias
•    Vuositulot vähintään 16.000 euroa (brutto)
•    Ansio- /eläketuloja tai tuloja yritystoiminnasta
•    Suomen kansalainen tai asunut Suomessa vähintään 3 vuotta
•    Ei maksuhäiriöitä

2   Mitkä ovat lainaehdot?

Yleiset lainaehdot ja vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot -lomake (esimerkkitiedoin) löytyvät kotisivuiltamme ja saat ne myös lainasopimuksen kanssa. Lainatarjouksesta käy myös ilmi asiakaskohtainen korko ja tarjottu lainasumma.

3   Mikä on lainan korko?

Lainan korko muodostuu viitekorosta (3 kuukauden Euribor-korko) ja asiakaskohtaisesta korkomarginaalista, joka käy ilmi lainasopimuksesta. Asiakaskohtainen korko määräytyy hakemustietojemme perusteella tehdyn luottoarvion mukaan.

4   Mikä on todellinen vuosikorko?

Todellinen vuosikorko kuvaa luoton todellista vuotuista korkoprosenttia, jonka luotosta perityt korot ja maksut aiheuttavat. Ajankohtainen todellinen vuosikorko käy ilmi lainasopimuksestasi.

5   Voinko hakea lainaa, jos minulla on maksuhäiriö?

Et. Emme myönnä lainaa henkilöille joilla on maksuhäiriö.

6   Miten saan tiedon lainapäätöksestä?

Ilmoitamme sekä kielteisestä että myönteisestä lainapäätöksestä hakemuksella ilmoittamaasi sähköpostisosoitteeseen.

7   Miten toimin sen jälkeen, kun hakemukseni on hyväksytty?

Jos lainasi on alustavasti hyväksytty, lähetämme linkin muutamiin lisäkysymyksiin, joihin vastattuasi saat uuden sähköpostin, jossa on linkki lainasopimukseen. Lainasopimus allekirjoitetaan pankkitunnuksilla.

8   Tuleeko minun toimittaa liitteitä?

Kun saat alustavasti hyväksytyn päätöksen ja linkin lainasopimukseen, ilmoitamme samassa sähköpostissa mitä liitteitä tulee toimittaa. Liitteet voi toimittaa sähköpostilla tai ilman postimerkkiä osoitteeseen Balanzia/ Yksityislaina Tunnus 5021420 00003 VASTAUSLÄHETYS..

9   Voinko hakea lainaa ilman pankkitunnuksia?

Tällä hetkellä lainasopimuksen voi allekirjoittaa ainoastaan pankkitunnuksilla.

10   Miksi minun tulee vastata tunnistustietoihin?

Meillä kuten kaikilla pankeilla on luottolaitoslakiin perustuva velvollisuus tuntea ja tunnistaa asiakkaansa. Henkilötietojen lisäksi meidän tulee tuntea asiakkaidemme taloudellinen asema, verovelvollisuus ulkomaille, poliittinen vaikutusvalta sekä tiedot mahdollisesta liiketoiminnasta ja se mihin asiakkaamme pankkipalveluita tarvitsevat ja miten he niitä käyttävät.

11   Koska rahat ovat käytössäni?

Kun olemme vastaanottaneet allekirjoitetun lainasopimuksen ja pyydetyt liitteet, on rahat käytettävissäsi muutaman pankkipäivän kuluessa.

12   Mitä tarkoittaa annuiteettilaina?

Annuiteettilainassa lyhennyksen, koron ja maksut sisältävä kuukausierä on yhtä iso joka kuukausi. Alussa koron osuus on suurempi mutta pienenee sitä mukaa kun lainaa lyhennetään. Jos korot muuttuvat, pysyy kuukausierä samana mutta takaisinmaksuaika muuttuu vastaavasti.

13   Voiko lainalla olla lainaturvaa?

Emme tällä hetkellä tarjoa lainaturvaa.

14   Voinko hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa?

Varsinkin isompia summia haettaessa suosittelemme rinnakkaishakijaa, jos olet avo- tai avioliitossa. Rinnakkaishakija helpottaa haetun lainan saamista.

15   Voinko saada maksuvapaan kuukauden?

Lainalla voi olla korkeintaan kaksi maksuvapaata kuukautta kalenterivuotta kohden, ei kuitenkaan peräkkäisinä kuukausina. Maksuvapaiden kuukausien korko ja mahdolliset maksut lisätään lainapääomaan ja takaisinmaksuaika muuttuu vastaavasti. Ennen ensimmäistä maksuvapaata kuukautta tulee lainaa maksaa vähintään 6 kuukauden ajan.

16   Miten lyhennän lainaani?

Saat kuukausittain laskun josta maksutiedot käyvät ilmi. Eräpäivä on aina kuukauden 28. ja tätä ei valitettavasti voi muuttaa.

17   Voinko tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä?

Ylimääräisiä lyhennyksiä voi tehdä koska tahansa laina-aikana. Maksut kohdistuvat aina ensin avoimiin eriin ja jos lainalla ei ole avoimia eriä, lainan pääomaan.

18   Voinko maksaa lainani etuajassa?

Lainan voi maksaa kokonaan koska tahansa. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme niin annamme tarkan summan ja maksutiedot. Tulevia lyhennyksiä ei voi maksaa etukäteen, jos lainalla ei ole avoimia eriä, kohdistuu maksu lainan pääomaan.

19   Mitä teen, jos saan maksuvaikeuksia?

Jos saat tilapäisiä maksuvaikeuksia, niin kannattaa olla välittömästi yhteydessä maksupalveluumme niin yritämme löytää ratkaisun.

20   Tietoa Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmästä

Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmä on Suomen Asiakastieto Oy:n tarjoama palvelu, jonka avulla keskinäisen sopimuksen tehneet luotonantajat luovuttavat halussaan olevaa kuluttajaa koskevaa tietoa toisilleen kuluttajan (lainanhakija) antaman toimeksiannon ja suostumuksen perusteella luottohakemuksen käsittelyä varten. Järjestelmässä käsiteltävät ja välitettävät tiedot koskevat luottoja ja niiden hoitamista, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille ilman lain mukaista velvoitetta. Mikäli luotto myönnetään, tiedot säilytetään viiden vuoden ajan siitä, kun luotto on kokonaisuudessaan erääntynyt maksettavaksi, ellei laissa säädetä velvollisuutta säilyttää niitä tätä pidempään. Mikäli luottoa ei myönnetä, tiedot poistetaan kahden vuoden kuluttua luottohakemuksen tekemisestä. Luotonhakijalla on oikeus tarkastaa mille tahoille ja mitä tietoja Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmän kautta on luovutettu. Tarkistusoikeuden toteuttaa Suomen Asiakastieto Oy. Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämään Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmään kuuluvat seuraavat yhtiöt.